banner na slevy
 

Přihlášení



Reklama

 
 
Ostatní nepečené cukroví
PERNÍKOVÉ TĚSTO
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

500 g strouhaného perníku, 500 g moučkového cukru, 500 g ztuženého 100% tuku, 1 balíček kakaa, 150 g mletých ořechů, rum. Cukr přesijeme, tuk nastrouháme na hrubším struhadle, ořechy pomeleme a vše zpracujeme v těsto. Rozdělíme na tolik dílů, kolik druhů cukroví budeme připravovat.

 
PERNÍKOVÁ SRDÍČKA
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

50 g rumových perníčků, 100 g mletých ořechů, 2 lžíce rumu, 50 g horké čokolády, 1 lžička kakaa, 50 g moučkového cukru, 100 g másla. Nad parou necháme změknout čokoládu a máslo, vmícháme kakao. Do vymíchané hmoty přidáme pomleté perníčky, ořechy, ochutíme rumem a necháme ztuhnout. Z koupených dortových oplatků formičkou vykrajujeme srdíčka. Vždy mezi dvě srdíčka vytvarujeme stejně velké srdíčko z perníkové hmoty o tloušťce 1 cm. Lehce přitlačíme, potřeme čokoládovou polevou. Bílkovou polevou (100 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody) ozdobíme povrch srdíček.

 
ÚLKY Z PERNÍKOVÉHO TĚSTA
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

Vyšleháme krém ze 100 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 žloutku, ochutíme trochou rumu. Kousky základního perníkového těsta ve formičkách tvarujeme na úlky. Necháme na prkýnku do druhého dne oschnout, pak plníme krémem. Úlky posadíme na linecká kolečka nebo kulaté piškoty.

 
BURIZONOVÝ HŘBET
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

Zahřejeme a rozpustíme 3 sáčky mléčných karamel, 1/8 másla, 2 lžíce mléka. Přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžičku kakaa, 1 balíček bílých burizonů. Formu srnčí hřbet vyložíme mikrotenovým sáčkem, upěchujeme směs a dáme ztuhnout do ledničky.

 
SMETANOVÉ ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

250 g čokolády na vaření, 1/4 litru šlehačky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. Za stálého míchání povaříme ve smetaně do rozpuštění nalámanou čokoládu a necháme vychladnout. Potom ve vodní lázni znovu zahřejeme. Až je čokoládová hmota vláčná, přidáme rum a vanilkový cukr. Necháme vychladnout. Tvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhané čokoládě.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 9 z 13