Přihlášení



Reklama

 
 
Ostatní nepečené cukroví
ČOKOLÁDA DO FORMIČEK
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

150 g moučkového cukru, 250 g ztuženého 100% tuku, 3 vejce, 50 g kakaa, 50 g čokolády. Tuk rozehřejeme nad parou, vmícháme kakao proseté s cukrem, nalámanou čokoládu. Promícháme, když se hmota spojí odstavíme a mícháme téměř do vychladnutí. Vejce rozšleháme, nalijeme do čokoládové hmoty, promícháme a naléváme do vodou opláchnutých formiček.

 
VANILKOVÁ ČOKOLÁDA
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

200 g moučkového cukru, 250 g 100% ztuženého tuku, 120 g sušeného mléka, 1 lžíce Solamylu, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Nad parou rozehřejeme tuk, přidáme ostatní suroviny, mícháme (nesmí vařit). Dáváme do vodou opláchnutých formiček a necháme v chladu ztuhnout.

 
OPLATKOVÝ DORT
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

150 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 2 lžíce kakaa, 100 g opražených mletých oříšků nebo loupaných mandlí, rum, 5-6 dortových oplatků. Máslo utřeme s cukrem, žloutkem, kakaem do pěny. Přidáme oříšky, ochutíme rumem a dobře vymícháme. Oplatky nejdříve potřeme sladkou smetanou nebo rozpuštěným vlahým máslem a rozetřeme oříškový krém. Naskládáme na sebe, zatížíme a necháme v chladničce do druhého dne rozležet. Povrch polijeme čokoládovou polevou.

 
PIŠKOTOVÝ DEZERT S KÁVOVOU PŘÍCHUTÍ
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

1 a půl balíčku piškotů, 3 sýry Lučina, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce rumu, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka. Utřeme sýry s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, rumem a vmícháme ušlehanou šlehačku. Do dortové formy dáme na dno vrstvu piškotů namočených v silné černé kávě, potřeme šlehačkovým krémem, položíme vrstvu piškotů a zatřeme krémem. Necháme v chladničce ztuhnout.

 
ŠTĚDROVEČERNÍ BOMBA
Recepty - Ostatní nepečené cukroví

100 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 dl oleje, 3 žloutky, 1/2 litru plnotučného mléka, citronová kůra, vanilkový cukr. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, olej, citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí. Do části krému vmícháme kakao. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, vrstvu piškotů (nebo úlomky piškotových těst), pokapeme griotkou, posypeme hrubě nakrájenými vlašskými ořechy, nakrájeným kandovaným ovocem. Zatřeme vrstvou tmavého krému. Vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Uleželý a vychlazený moučník vyklopíme na plochou mísu, ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranči, ananasem). Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, navršíme šlehačku (nebo zmraženou pohárkovou pěnu), posypeme mletými ořechy, hoblinami čokolády.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 13